Křečové žíly a novaring

Celkem zpráv: 4012

03.07.2013/XNUMX/XNUMX, Marie
Ahoj doktore, je mi 28 let. Novaring dala 21. června poprvé, dnes ji poprvé vytáhla před ultrazvuk, našla na skořápce praskliny! Mohlo by to být? A co dělat? Možná je nutné prsten vyměnit, a najednou se hormony najednou vylučují více, než se očekávalo? A po menstruaci zůstal světle hnědý výboj.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Marie, všechno je v pořádku, prsten funguje. Více než nezbytné hormony nebudou vylučovány!)) O příčině vylučování: //www.sikirina.tsi.ru/ok-faq-29.phtml

03.07.2013/50/XNUMX, Světlana XNUMX let
Ahoj doktore! Již dříve jsem vám popsal svůj problém. nyní posílám výsledky testu: D-dimer-534 ng / ml; APTTV-22 (sec); protrombin (podle Quincka) 137%; INR-0,75; Fibrinogen – 3,3 g / l; Trombinový čas – 11,9 sekund; Antitrombin Sh-111%. Chtěl jsem provést tromboelastografii podle vašeho doporučení, ale v našem lékařském centru o tom ani nevědí. další výňatek z duplexního skenování cév pravé dolní končetiny: obecné, povrchové a hluboké femorální tepny, popliteální a holenní tepny na pravé straně. stěny tepen nejsou zesíleny, nejsou zhuštěny, nebyly identifikovány žádné intrakavitární formace, tepny jsou průchodné. průtok krve na všech úrovních hlavního typu, indikátory rychlosti v rámci normálních limitů. závěr: je zachována průchodnost hlubokých žil pravé dolní končetiny; nevýlučná trombóza malé safénové žíly vpravo na úrovni střední a horní třetiny nohy, trombóza křečových uzlin na úrovni horní a střední třetiny nohy; křečové onemocnění pravé dolní končetiny ze systému MPV; hemodynamicky významné překážky toku krve tepnami pravé n.k. nebyla identifikována. Levou končetinu jsem nezkoumal, protože nebylo třeba. Byl bych velmi vděčný, kdybyste mi mohl říct, zda musím přestat používat Novo-Ring a který lékař by měl kontaktovat takový krevní obraz. Bydlím na předměstí a nemáme úzké odborníky.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Světlana je 50 let, pomyslela jsem si. D-dimer se může normálně zvyšovat pouze u těhotných žen a u těhotných žen máme okamžitě podezření na trombózu. Byl objeven. Viděl flebolog ultrazvukový protokol? Neměli byste brát drogy obsahující estrogen, je to nebezpečné! zrušit novaring!

03.07.2013, Olesya
Dobrý den, mám 37 let, posledních 5 let (s přerušením 3 měsíce) užívá Janine (folikulární cysty, adenomyóza, těžké menstruační krvácení). Při posledním vyšetření se lékař rozhodl zrušit Ok kvůli prudkému zhoršení křečových žil v pánvi. Vyzývá Mirenu, aby zkusila (endometrióza), čeho se bojím. Mohu použít Novaring, jak tomu rozumím, obsah hormonů v něm je mnohem menší? Děkuji!

    Evgeniya34 (konzultant):
    Olesyo, přestaň a co tvé stížnosti přiměly doktore zrušit Janine. Co se tak bojilo vašeho doktora ve vaší malé pánvi? Novaring vám nemusí dát kontrolu nad cyklem, je mikrodosovaný

27.06.2013, Svetlana
50 let. Velice vám děkuji za odpověď. hemostasiolgram úplně ne. Kardiolog předepsal určité testy z důvodu dušnosti a časté bušení srdce. v kardiologii nenašla žádnou patologii, která byla nabídnuta k provedení určitých testů. Nikdy nebyly krevní sraženiny. Křečové žíly se dlouho trápily (sedavá práce), ale tromboflebitida se vytvořila v důsledku fyzického traumatu (při prudkém nabíjení seděla na holeni). Táta měl problémy s krevními cévami, možná s krevními sraženinami. Phlebolog o Nova Ring řekl, že hormony negativně ovlivňují krevní cévy, ale musím si vybrat sám: zda použít prsten nebo ne.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Svetlana, ahoj. Sami znamená, že je třeba si vybrat. Phlebologist potom proč jde do práce. Poté, bez zrušení Novaringu, je nutné hemostasiogram zcela předat. Nechápu důvod tohoto nárůstu ddimeru. Možná chyba analýzy.

28.06.2013, Svetlana
Eugene, díky za odpověď. Upřímně řečeno, já sám jsem nerozuměl flebologovi, i když jsem se obrátil na velmi závažné státní středisko. Hemostasiolgram úplně předám, a pokud budete chtít, znovu se na vás obrátím s žádostí o radu Už nevím, na koho se obrátit. Všichni odborníci říkají, že v jejich linii nejsou žádné problémy, ale výsledky analýzy a ultrazvukového testu opakují.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Světlana, samozřejmě. Stojí za to vzít hemostasiogram kompletně s tromboelastografií a ultrazvukem žil dolních končetin. Čekání na výsledky.

27.06.2013, Elena
Ahoj, je mi 23 let. Už nějakou dobu používám novaring, teď začínám myslet na těhotenství. Po ukončení používání prstence, jak dlouho mohu otěhotnět? Říkají, že po tabletách se tělo zotaví během jednoho roku.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Eleno, negramotní lidé lžou. Těhotenství můžete naplánovat okamžitě v prvním cyklu po ukončení léčby (kritéria WHO). Žádný odpočinek před početí není nutný, kombinované antikoncepční prostředky nemají kumulativní účinek a po 24-48 hodinách jsou zcela vyloučeny z těla, nezanechávají žádné stopy.
Nanovein  Cévní onemocnění nohou

26.06.2013, Svetlana
Je mi 50 let. téměř 9 měsíců Používám Nova Ring. velmi spokojený. ale nedávno se objevily problémy. v květnu došlo k akutní tromboflebitidě (udělal ultrazvuk žil), který jsem úspěšně zastavil. byl na konzultaci s flebologem, který nepředepisoval jinou léčbu než gymnastiku. a nedávno byl na ultrazvuku břišní dutiny nalezen 13 mm myom (v prosinci to tak nebylo). Nova Ring doporučil lékaře, aby reguloval menstruaci, protože cyklus se začal rozpadat. Poradit, co dělat? Stojí to za to přestat používat prsten (opravdu nechci). Krevní testy jsou normální, kromě D-dimeru – 654 ng / ml (normální až do 286) a aPTT – 23 s (normální 25,4–36,9). Opravdu doufám v váš názor.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Svetlana, myoma rozhodně není kontraindikací k použití prstenu, navíc Novaring omezí růst uzlu. Křečové žíly, tromboflebitida nejsou kontraindikací k použití přípravku Novaring, ale ukazatele hemostázy vyžadují podrobnější studii. Prošli jste hemostasiologramem plně v rozšířené formě? Flebologovi bylo řečeno, že nosíš Novaring? Jeho názor? Měl jste trombózu? Nebo vaši blízcí příbuzní (máma, táta)?

26.06.2013, Elizabeth
Dobrý den!
Přepnul jsem z Novaringu na Jess. Přestal jsem si přestávku. Ve stejný den, kdy jsem vytáhl prsten, začal jsem pil pilulky. Kdy by měla menstruace začít?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Elizabeth, na konci Jessova balení na Neaktivní tablety.

24.06.2013, Anya33
Dobrý večer, Eugene. Bez vaší rady se to neobejde) Začal jsem používat Novaring už dva týdny. Všiml jsem si, že pod koleny se objevily cévy, objevila se i malá modřina a obecně se cévy na těle staly více překážkami. Vím, že křečové žíly nejsou kontraindikací, ale přesto byste možná měli pít něco do krevních cév – například Troxevasin? Nebo navenek aplikujte heparinový gel? Ve všech ostatních ohledech se Novaringovi opravdu líbilo, v tuto chvíli neexistují žádné další starosti ani stížnosti.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Anya33, dobrý večer. Takto žila žena bez prstenu uvnitř sebe a nedívala se na nohy zezadu. Nasadil jsem malý prsten, přečetl jsem si pokyny a odešel – trochu modřiny, nyní věnce, pak hvězdičky. Annie, nemusíš se otrávit žádnými flebotoniky, nemáš pro ně žádný důkaz. Pokud máte dobrý přívod krve do povrchových žil, není to důvod k léčbě něčeho.

24.06.2013, Anya33
Eugene, rozumím, díky))

Křečové žíly lze snadno odstranit bez chirurgického zákroku! K tomu používá mnoho Evropanů Nanovein. Podle flebologů jde o nejrychlejší a nejúčinnější metodu k odstranění křečových žil!

Nanovein je peptidový gel pro léčbu křečových žil. Je absolutně účinný v jakékoli fázi projevu křečových žil. Složení gelu obsahuje 25 výhradně přírodních léčivých složek. Za pouhých 30 dnů od užívání tohoto léku se můžete zbavit nejen příznaků křečových žil, ale eliminovat důsledky a příčinu jeho výskytu, a také zabránit opětovnému rozvoji patologie. Nanovein můžete zakoupit na webových stránkách výrobce.

Mohu užívat antikoncepci a hormonální léky na křečové žíly? Jaké antikoncepční prostředky je lepší používat?

Dnes existuje velké množství různých antikoncepčních prostředků, takže riziko nežádoucího těhotenství je téměř nulové. Při použití mnoha antikoncepčních prostředků a jiných hormonálních léků je však vysoká pravděpodobnost výskytu varixů.

Jaký účinek mají hormonální a antikoncepční pilulky na křečové žíly?

U křečových žil by měla být léčiva pečlivě vybírána. V případě antikoncepčních prostředků má většina z nich při použití negativní účinek.

Mnoho žen používá různé antikoncepční prostředky pro křečové žíly. Toto je nebezpečný jev, protože může způsobit zhoršení křečových žil. Pomocí antikoncepčních pilulek žena zvyšuje hladiny hormonů ve vašem těle, což může znamenat pravděpodobnost krevních sraženin v žilách, což může v budoucnu vést ke vzniku křečových žil.

Antikoncepční lék „Jess“ pro křečové žíly by neměl být užíván, protože by to mohlo ovlivnit cévy. Při použití těchto tablet je možné zhoršit fungování krevních cév, které způsobí křečové žíly i žilní trombózu. Tablety „OK“ pro křečové žíly by se také neměly užívat. Důvod je totožný s předchozí možností.

Křečové žíly – strašná „mor XXI století“. 57% pacientů zemře do 10 let od roku XNUMX.

Lék, který se široce používá pro hormonální poruchy (nedostatek progesteronu v ženském těle), je Dufaston. U křečových žil je použití tohoto léčiva nežádoucí, protože může vyvolat výskyt krevních sraženin v žilách.

Nanovein  Jak nebezpečné jsou pánevní křečové žíly pro těhotné ženy - formy a vývoj metod prokázaných touto chorobou

Hormony pro křečové žíly. Co očekávat?

Bez ohledu na to, jak je droga užívána, je-li do jejího složení zahrnuta hormon, je pravděpodobnost vzniku tohoto onemocnění vysoká. Mezi takové fondy existuje mnoho tablet:

  • Jess.
  • "OK."
  • Dufaston.
  • "Utrozhestan".

Existují však také léky, které se nepoužívají orálně. Tento typ antikoncepce se nazývá NovaRing. U křečových žil dává toto antikoncepční činidlo stejný účinek jako tablety, protože obsahuje hormony. Obecně platí, že jakýkoli lék obsahující hormony negativně ovlivňuje tělo ženy náchylné k trombóze a problémům s žilami, protože přispívá nejen k rozvoji křečových žil, ale může také způsobit krevní sraženiny.

Jaké antikoncepční prostředky lze použít pro křečové žíly a problémy s žílami?

Jak se ukázalo, hormonální antikoncepční prostředky (tablety) s křečovými žilami negativně ovlivňují tělo ženy. Neexistuje však skutečně žádná antikoncepční metoda, která by zaručila, že nebude mít žádný vliv na vývoj křečových žil? Taková antikoncepční prostředky existují.

Kondomy nemají žádný vliv na vývoj ženského trombotického onemocnění nebo křečových žil. Skutečnost je taková, že použití kondomů je považováno za mechanickou antikoncepci. Proto jejich použití nezahrnuje hormony. V souladu s tím neexistují žádné předpoklady pro výskyt krevních sraženin.

Křečové žíly a antikoncepční pilulky mají nepopiratelný vztah. Pomocí antikoncepce žena zvyšuje hladinu hormonů v jejím těle, což zase ovlivňuje koagulaci krve a zvyšuje ji. Čím vyšší je srážlivost, tím větší je pravděpodobnost krevních sraženin a žilní expanze.

Všechny antikoncepční prostředky pro křečové žíly by se neměly používat všechny. Jedinou přijatelnou možností pro ženu, která trpí tímto onemocněním, je použití kondomů jako nejjistějšího antikoncepčního prostředku.

Ksenia Strizhenko: „Jak jsem se zbavil křečových žil v nohou za 1 týden? Tento levný nástroj funguje zázraky, je to normální. "

Recenze: Vaginální kroužek NovaRing je spolehlivou a pohodlnou metodou antikoncepce

Chci věnovat tuto recenzi prstenu NovaRing. Dlouho jsem přemýšlel o tomto typu antikoncepce. Nepochyboval jsem o spolehlivosti metody, ale způsob instalace a extrakce mě zastavil.

Proč mě zajímal prsten NovaRing?

Za prvé, jedná se o antikoncepci s nízkou dávkou, dávky hormonů jsou dokonce nižší než u mikrodosované perorální antikoncepce;

Za druhé, nemusíte brát prášky každý den;

Za třetí, hormony okamžitě vstupují do krevního řečiště, zatímco nedochází k žádnému primárnímu průchodu trávicím traktem a játry.

Před rokem jsem se nakonec rozhodl pro NovaRing. Zbývá už jen projít nezbytným vyšetřením a zjistit, zda mi prsten vyhovuje. K tomu bylo nutné udělat pánevní ultrazvuk, darovat krev hormonům a provést standardní testy u gynekologa: nátěry, kolposkopie a cytologie. Poté, co jsem obdržel výsledky testů, dostal jsem záštitu na NovaRing.

Kroužek se prodává v kartonové krabici, obsahuje hermeticky uzavřený kroužek a podrobné pokyny k používání NovaRing.

Musíte začít používat prsten po dobu 1-5 dnů cyklu. Kroužek zůstává uvnitř po dobu 3 týdnů, 22. den cyklu je odstraněn. Přestávka je 7 dní, 8. ročník je představen nový kruh. Během této přestávky dochází ke krvácení z vysazení.

Abych nezapomněl, označím ve svém kalendáři dny cyklu. Kroužek je vždy vložen a odstraněn ve stejný den v týdnu, takže se časem stává zvykem a nedochází k problémům se zapomněním.

Když jsem začal používat kroužek NovaRing, neměl jsem žádné vedlejší účinky, ale po týdnu začalo rozmazání, které trvalo 2 týdny a změnilo se na krvácení z vysazení. Po zavedení druhého kruhu se vše vrátilo do normálu. Další prsten mi nijak nepohodlil.

Kroužek je nainstalován docela jednoduše, musíte ho stisknout prsty a zadat jej do nejvhodnější polohy pro vás. Navzdory poměrně velké velikosti se prsten vůbec necítí, a to jak v každodenním životě, tak během intimity. Pokud však prsten způsobí nepohodlí jednomu z partnerů, může být na dobu intimity odstraněn. Bezpečná doba, po kterou prsten zůstane mimo tělo, jsou 3 hodiny, pak se může antikoncepční účinek snížit.

Používám NovaRing už rok. Každých 6 měsíců provádím ultrazvuk, abych zkontroloval práci vaječníků a stav dělohy. Během této doby nedošlo k žádným vedlejším účinkům. Hmotnost, vlasy, kůže, hormony, prsa zůstávají normální. Prsten mi zcela vyhovuje a mohu jej doporučit jako spolehlivou metodu antikoncepce.

ALE! Před použitím kroužek NovaRing se u lékaře poraďte a proveďte nezbytné testy. NovaRing je léčivý přípravek, který má řadu kontraindikací a vedlejších účinků, takže je musíte brát vážně.

Lagranmasade Česká republika